Домашен сладолед с боровинки
Продукти:
- за сладоледа
1 пак. крема сирене, на стайна температура;
1 консерва подсладено кондензирано мляко;
настъргана лимонена кора от 1 цял лимон;
- за сиропа от боровинки:
2 суп. лъж. захар;
1/2 ч.ч вода;
1 суп.лъж. нишесте + 1 суп. лъж. вода;
Приготвяне:
В дълбока купа разбиваме течната сметана докато стане с твърди връхчета.
В друга купа разбиваме размекнатото крема сирене, подсладеното кондензирано мляко и настърганата лимонена кора докато се смесят добре. Прибавяме разбитата сметана, разбъркваме, изсипваме микса в кутия и държим в хладилника около 1 час. Междувременно приготвяме боровинковия сос.
В малка тенджерка, на средно загрят котлон, слагаме замразените боровинки, захарта и малко вода за да заврат. Трябва да поврят около 10 мин, разбъркваме от време на време докато сосът се сгъсти. Прибавяме разтвореното в малко вода нишесте, разбъркваме и изключваме котлона. Оставяме го да се охлади на стайна температура за около10 минути.
След 1 час във фризера, изваждаме сладоледа и внимателно изливаме боровинковия сос отгоре му, разбъркваме леко и оставяме отново във фризера за 8 часа или една нощ.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар